Гери е ученичка в училището и се нуждае от финансова помощ, за да продължи своята борба за живот. Лечението ѝ изисква сериозна сума, с която семейството не разполага. Затова училището и съучениците на Гери подеха кампания за събиране на хартия и капачки, а средствата събрани от тях, ще бъдат дарени на Гери.

Вдъхновени и трогнати от съпричастността на връстниците си, децата от Центъра се включиха с каквото могат - стара хартия, капачки и парични средства. Заедно със социалния работник Галина Стефанова те посетиха училището и на входа бяха посрещнати от съучениците на Гери от 10 А клас и преподавателката Катина Лалкова. Децата разговаряха с педагогическия съветник на училището и заявиха готовност да се включват със съдействие и ангажираност и в други инициативи, засягащи обществено-социалния и училищния живот.

Организаторите от СУ“Никола Войводов“ поясниха, че кампанията продължава до 24 януари. Тя обаче, е едва началото на поредицата инициативи в подкрепа на Гери, в които всеки с добро сърца може да се включи.