"Не сте в състояние да ни убедите, че във Враца вали повече сняг, отколкото около града и в съседните общини, тъй като входно-изходните артерии на града от републиканската пътна мрежа са почистени до асфалт, а само по трасетата, за чието почистване отговаря "БКС", положението е бедствено. Във връзка с гореизложеното, възниква логичният въпрос дали бедствието е породено от снега или е причинено от кмета на общината и ръководството на БКС”, питат социалистите.

В декларацията се казва още: ”Видимите резултати от организацията на работа, постигнати с нова техника за над милион и половина лева, която очевидно се оказа непотребна купчина желязо в ръцете на новото ръководство на общината и управителя на БКС, станаха достояние на врачани, които станаха свидетели на организационната немощ на партийните назначения.

За голямо съжаление на г-н Каменов, този път няма как да се оправдаете с лошото наследство и то не само, защото снегът не е от времето преди да стане кмет, но и защото вие лично посочихте новото управление на "БКС". Същото това ръководство стигна до гениалното решение при нова техника и машини за седемцифрена сума да праща служителите си да опесъчават улиците с лопати. Този нов мениджърски подход допълва идеално картината на управление в община Враца, който разходва огромен финансов ресурс, без да има резултат за жителите на Враца.”

В заключение от БСП настояват за незабавна оставка на ръководството на "БКС" - Враца и промяна в подхода на подбор на ръководни кадри в общинските структури и предлагат да се сформира нарочна комисия, която да извършва постоянен контрол на законосъобразността и ефективността на разходване на средствата на общинското предприятие.