Капиталовите разходи са 880 400 лева. 100 000 лева се предвиждат за зимно поддържане.

На 1 025 910 лева възлизат погасителните вноски по ФЛАГ. 2 милиона и 800 хиляди лева е преходният остатък. С част от тези средства ще бъде ремонтирана улица „Индустриална“. Очаква се с нова визия да бъдат и три улици „Неофит Рилски“, „Стоян Марков“ и „Извора“.

Общината купува сграда в село Горно Белотинци за читалище.

Приходите са 43 милиона и 700 хиляди лева. 14 милиона са от данъци, а тези с държавен характер са 25 830 667 лева.

Кметската управа е закупила паяк и ще се строи наказателен паркинг за въвеждане на ред в паркирането на автомобили.

От тази година община Монтана отпуска стипендии на студенти по специалностите медицина и педагогика срещу ангажимента да се върнат да работят тук. Предвидената сума е 10000 лева. Помощите за новородени ще бъдат около 200 лева, но в наредбата изискванията са родителите да са навършили 18 години, да имат средно образование и постоянен настоящ адрес.

За първи път община Монтана ще дава по 3500 лева за старт на самостоятелен бизнес на млади семейства, каза още кметът. Предложенията са на зам.- председателя на Общинския съвет Камелия Трифонова.

Продължава стимулирането на даровити деца, инициативата се приема добре от гражданите.

На 17 юни ще бъде открит храма „Свети Дух“. Планувани са 490 000 лева за довършване на зографисването. Криптата вече работи. Тогава ще бъде открита и статуята на Диана в центъра на града, чиито образ е на герба на Монтана.

Предстоят ремонти на черквата „Света Петка“ в село Смоляновци и пропуканата църква в село Д-р Йосифово. Очаква се да приключи градежа на храмовете във Войници, Трифоново, Крапчене и Долна Рикса.

Предвижда се общината да продължи да инвестира в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ и респективно в здравето на хората- 55000 лева за закупуването на нова модерна техника.