Под патронажа на областния управител на Враца Малина Николова село Челопек бе домакин на събора-изложение “Златни ръце български - с поглед към миналото, с мисъл за бъдещето”. Проявата се организира за трети път от Инициативен комитет, Кметство Челопек и местното Читалище „Огнище - 1930” със съдействието на Община Враца.

Културното събитие бе открито от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева. В изложението взеха участие майстори на народни и художествени занаяти от 7 населени места в област Враца. Заедно с творци на ръчно изработени тъкани, плетива и бродерии от Челопек, се представиха занаятчии от селата на община Враца, Мездра и Нови Искър, които показаха грънчарски и копаничарски изделия, както и изработени от екоматериали и с различни техники ръкоделия, бижута, икони и картини.

За първи път в събора се представи и каракачанската общност. Етнографският музей представи тъкани на повече от век от своите фондове. Тази година в културната изява участва и Ангел Ангелов със своя „Юнашки тиган”, който успя да приготви около 800 порции хайдушки кебап.