„Целта на информационната кампания е да представи приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Публичността и широката информираност са основа за успешното ни развитие като страна член на Европейския съюз”, каза при откриването на форума областният управител.

Събитието се състоеше от два панела. В първия панел, под формата на мултимедийна презентация, Добромир Тодоров – гл. експерт в Областна администрация Монтана, представи ключовите послания в програмата на България и основните тематични измерения, върху които ще бъде фокусирано председателството на страната ни.
Над 10 млн. лева са инвестирани в община Чипровци за 10-те години от приемането ни в ЕС. Сред най-значимите проекти са спортната зала и стадиона в града, водопроводи и инфраструктурата, изградени и реновирани с европейски средства, заяви кметът на общината Пламен Петков.

Вторият панел съдържаше съпътстващи културни мероприятия, организирани със съдействието на община Чипровци. Представена бе демонстрация на етапите в изработването на чипровския килим. „Още през 17 век в Европа Чипровци е наречено „цветето на България”. И днес нашият град отново е връзката с Европа и света. Чипровци е една от българските емблеми в общото европейско семейство. През 2014 г. чипровският килим, който е нашата гордост, бе признат от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство”, заяви директорът на историческия музей в Чипровци Анита Комитска. Публичното събитие завърши с изпълнение на местни танцови групи и изпълнители.
Следващото информационно събитие е в град Вършец на 03 ноември.