Със средствата ще бъдат обновени парковете "Калето”, "Огоста”, "Монтанезиум”, Централна градска градина и бул. "Хаджи Димитър”. И в петте зелени зони е планирана рехабилитация на съществуващата алейна мрежа, поставяне на енергоспестяващо осветление, монтиране на системи за видеонаблюдение, засаждане на нови дървета, храсти, цветя и тревни площи. А така също обновяване на елементите на парковия дизайн - пейки, перголи, чешми, кошчета за смет, реламно-информационни табели.

В два от парковете - "Огоста” и "Монтанензиум”, ще бъде изградена автоматична поливна система.

За рехабилитацията на "Калето” са планирани 1 213 271 лв. Паркът е естествена връзка между вътрешността на града, античната крепост и Фердинандския рид. Обособени са пет входа към парковата територия, четири от североизток, по протежение на ул. "Извора“ и един от запад. Площта на целия парк е 47 990 м2.

Най-голямата инвестиция от 1 542 000 лв. ще бъде направена в парк "Огоста”, в който ще има три зони с различни дейности - рекреация, спортни дейности и места за игра, зона за игра на шах и други тихи игри. Обособени са шест входа към парковата територия - три главни от североизток, югозапад и югоизток и три второстепенни от северозапад и югозапад. Площта на целия парк е 32 491 м2. Планира се той да бъде първият заграден парк в Монтана, затворен за посетители през нощта. Така различните съоръжения в него за спорт и забавления да бъдат опазени от хулигански посегателства.

Парк "Монтанензиум”, разположен около езеро "Монтанензиум, е зеленото продължение на идеалния център на града към "Слънчевата градина” в подножието на "Калето”. Площта на целия парк е 38 951 м2., а стойността на проекта за обновяване е 1 470 172 лв.

Централната градска градина е най-старият парк в Монтана. Построен е през 30-те години на миналия век, когато кмет на града тогава е бил Гоцо Митов. Площта на целия парк е 21 431 м2. Общата стойност проекта е 826 818 лв.

Булевард "Хаджи Димитър” е с дължина 580 м и площ 14 500 м2. Общата стойност проекта за обновяването му е 1 053 999.85 лв.