Предявеното обвинение е срещу лицата- А.К.С, В.В.С, В.А.В и К.А.К. за извършено престъпление по хулигански подбуди, причинило средна телесна повреда на лицето В.А.С. Деянието е извършено на 16 май т.год. в град Видин. Баща, син и племеник са нанесли побой над Владимир С., който е държал в ръцете си детето си на около1 г.

За това престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две до десет години.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемите А.К.С, В.А.В и К.А.К да се укрият и да извършат престъпление, поради което им наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на лицето В.В.С от женски пол съдът счете, че не са на лице процесуални основания за налагане на най-тежката мярка за неотклонениеи налага на същата мярка за неотклонение “Подписка“.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд. При наличие на жалба, делото ще бъде разгледано на 21.05.2020 г.от 14 часа.