Друга местна коалиция, съставена от ПП Воля /Земеделски съюз "Александър Стамболийски" издига за кмет на община Монтана Любомир Иванов, който в изтичащия мандат беше общински съветник от коалиция "Единни за промяна", съставена от ДНП, "Синьо единство" и БЗНС "Александър. Стамболийски". Местна коалиция Воля / БЗНС "Александър Стамболийски" регистрира и листа с 14 кандидат-съветници.

Николай Николов е кандидатът за кмет на Монтана от НФСБ. Партията на Валери Симеонов издига и кандидат за кмет на най-голямото село в общината - Габровница, както и съветническа листа от петима души.

Коалиция "Ние, гражданите" също има кандидат за кмет на Монтана. Това е Митко Стоянов. Той е първи и в листа на коалицията за съветници, в която са вписани две имена.

ПП "Атака" също влиза в състезанието за съветници. Партията регистрира листа от 11 кандидати, водач е настоящият заместник-областен управител Цветко Цветков. "Атака" издига и кандидат за кмет на Д-р Йосифово, това е Николай Христов.

Съветническа листа регистрира и ДПС.

За място в бъдещия Общински съвет в Монтана ще се бори и един независим кандидат Валери Спасов, издигнат от Инициативен комитет.

Срокът за регистрация на кандидати в Общинската избирателна комисия изтича в 17;00 часа днес.

Източник: novinitem.com