Четвърта поредна загуба в първенството по футбол в „Б” група допусна Локомотив (Мездра), с което на практика загуби шансове за измъкване от зоната на изпадащите. Мездренските „железничари” отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Пирин (Разлог) в среща от 26-ия кръг на шампионата.

Футболистите на Мирослав Митев и Валентин Пешунов се представиха по-добре през първото полувреме, когато изпуснаха няколко изгодни положения за гол. Въпреки това домакините първи поведоха, след като Асен Чандъров откри резултата в 17-ата мин.

Гостите реагираха като ужилени и само 4 мин. по-късно изравниха. Владислав Златинов центрира от ъглов удар и Арсен прати топката в мрежата за 1:1.

След почивката домакините имаха преимущество в играта и успяха да стигнат до победата. В 72-ата мин. вратарят на мездренци Крушарски изпусна топката и Чандъров за втори път отбеляза гол. Крайното 3:1 оформи Димитър Георгиев. Влезлият като резервата в тима от Разлог се разписа след нова грешка на мездренския страж в последната минута на редовното време.

В класирането, четири кръга преди края на шампионата, Локо (Мз) остава на предпоследното, 15-то място с актив от 20 точки. В следващия кръг на 8 май (субота) от 18:00 часа „железничарите” приемат Верея (Стара Загора). Тъй като мездренският клуб е лишен от домакинство, двубоят ще се играе на градския стадион е Севлиево.