Много негови съселяни, приятели и ученици, пазят спомена за дългогодишното си познанство с учителя и писател. Уважението и почитта, която и до ден днешен пазят към Георги Тодоров, е причината за събирането за 20 годишнината от неговата кончина. Оставил трайни следи в просветния и културния живот на Община Мездра, Тодоров е почитан всяка година от читалищния конкурс на НЧ „Просвета-1925“ в Мездра.

За житейския и творчески път на бившия главен експерт в отдел „Култура” на Община Мездра, председател на литературната група и на краеведското дружество при градското читалище, разказа Галя Василева.

Спомени за уважавания просветен и културен деец споделиха още Светла Дамяновска, дългогодишният секретар на мездренското читалище Елза Митова, Иванка Начева, арх. Анета Гергова и др.

Неговата дъщеря д-р Галя Тодорова с вълнение благодари и сподели, че нейният баща я е научил да обича книгите и да цени и уважава хората. „Надявам се да отбележим и 100 годишнината му. Нека да си спомнимза човека, родителя и учителя с добро и с хубави мисли“.

На срещата се зароди идеята да бъде направено предложение до читалищното настоятелство Георги Тодоров да бъде обявен за „Почетен член“ на НЧ „Просвета 1925“ в Мездра.

Георги Тодоров расте с легендите за родното село Боденец. Роден е през 1928 година. Философ е по образование, завършил в Софийския университет. Дълги години е бил учител в тогавашната Рускаезикова гимназия „Максим Горки“ в Мездра, днешното СУ „Иван Вазов“. Пет години е окръжен инспектор във Враца. Изявява се и като кореспондент в „Учителско дело“. Започва да се изявява като писател през 1996 г. Негови творби са отпечатвани в много вестници.

Голям интерес за него е родният край, особено Боденец. Разговаря и записва възрастни хора, посещава архива във Враца. Така се появява историческият му очерк от 1999 г. за родното село. Участва и в написването на историята на Мездра, както и историята на църквата „Свети Георги“ в Мездра. Пише история и на читалището. Белетрист е също така. Дълги години е председател на литературния клуб „Христо Ботев“ към мездренското читалище.