По време на концерта в Карлово Ансамбъл "Мездра" ще представи пред местната публика избрани етюди от спектакъла под наслов "Да останем богати", с който през миналата година танцовият състав отбеляза своя 70-годишен юбилей. Възпитаниците на хореографа Мирослав Аспарухов ще поднесат на достолепната рожденичка букет танцови композиции от различни фолклорни области на България - "Родопски пролетен танц", "По гроздобер", "Шопски танц", "Копаница", "Пирински танц" и "Гроздана".

На сцената ще се изяви също Групата за стари градски песни "Мездрея" с художествен ръководител Валентин Иванов, която ще изпълнят емблематични песни от своя репертоар: "Танго на вечната любов", "Една увехнала роза", "Седемте пияни негри", "Катинар", "Румба негра" и "Не чакай ме".

По предложение на Настоятелството на НЧ "Просвета 1925", в знак на признателност, Теменужка Тинчева ще бъде удостоена с една от най-престижните награди на Община Мездра - "Почетен знак на гр. Мездра", за значителните й заслуги и особен принос в областта на духовния живот на Общината.