© Борис Кръстев

В празничната програма ще се вземат участие самодейци от различни поколения, сред които доайенът на народните инструменталисти в Северозападна България - 87-годишният майстор на окарината Георги Димитров, многократен участник и лауреат от Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, Детската група за автентичен фолклор с ръководител Марияна Димитрова, женският народен хор и др.

Специални гост изпълнители на вековния юбилей на лижкото читалище ще бъдат танцьорите от Ансамбъл "Мездра" и талантливата изпълнителка на народни песни Бетина Димитрова, която е възпитаник на Националното музикално училище "Любомир Пипков", а в момента продължава образованието си в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По случай кръглата годишнина Настоятелството на НЧ "Наука-1919" - с. Лик ще удостои със званието "Почетен член на читалището" трима заслужили самодейци - Веселина Велчева, Георги Димитров и Иван Алексиев.

Председателят на читалището Генка Тренчева ще бъде отличена с грамота за цялостен принос в развитието на читалищното дело и на обществения живот в селото. За активно участие в читалищния живот грамоти ще получат също дългогодишни читалищни деятели и самодейци.