© Община Мездра

Във втория етап от конкурса за управител на МБАЛ Мездра - представяне на Програма за развитие на дейността на лечебното заведение през следващите три години, д-р Михайлова е получила обща оценка Много добър 5.36, а другият кандидат - д-р Ганчо Витанов, Добър 4.42.

Тъй като съгласно изискванията на Наредба №9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, ако оценката на разработката на кандидата е по-ниска от Много добър 4.50, той не се допуска до заключителния, трети етап на конкурса - събеседването, поради което д-р Витанов е отпаднал от по-нататъшно участие.

На интервюто д-р Михайлова е получила оценка Много добър 5.40. Така средната й оценка от конкурса става 5.38, с което тя печели конкурса.

На базата на получените резултати, конкурсната комисия с председател Сашо Илиев, заместник-кмет на Община Мездра, ще предложи на Общинския съвет да определи за управител на МБАЛ Мездра досегашния шеф на лечебното заведение.

Очаква се това да стане още на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе в края на месец януари.

© Община Мездра