Децата да постъпват в яслите, детските градини и предучилищното образование съвсем безплатно, за да се извадят и много деца от различни етноси от гетата. За отговорните родители със средно образование и осигурителен стаж предвиждат за 3- то дете да се отпусне сума не по-малка от 30 000 лева.

От партията са загрижени и за земеделците, обезглавени от големите акули. Обявяват се за радикална промяна в земеделието. Предлагат субсидиите да бъдат насочени към собствениците, а не както е сега към арендаторите. За да се увеличат местните приходи в общинските хазни имат виждането за въвеждане на поземлен данък.

Като тревожен определиха факта, че повече от 50% от от селата няма да избират кметове заради границата от 350 души население. Затова ще поискат промяна в изборния кодекс.

От партията предлагат и настояват за ново административно териториално деление на страната. В момента областните управи са изчерпани от съдържание. Не водят до регионално планиране и развитие. Централизацията се засилва, държавата определя всичко, общините нямат мотив за разкриването на големи предприятия на тяхна територия, защото не влиза в местната хазна дори 1 стотинка от постъпленията по ДОДФЛ, коментира заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов.
“Десета година не изпълняваме ангажиментите по въвеждането на второто ниво на местното самоуправление. Нужно е оптимизиране на функциите и броя на областите”, подчерта той.

Двойните стандарти пряко засягат България, изтъкна лидерът Румен Петков. Няма как те да са бъдещето на Европейския съюз и в тях да виждаме европейската конструкция. За Германия “Северен поток” е икономика, за нас “Южен поток е политическа зависимост, за Унгария изграждането на нова ядрена мощност е икономика, за България - е зависимост. Натовска Турция изгражда 4 руски ядрени реактора, у нас има два и ни питат, убедителен партньор ли сме в НАТО”, поясни Румен Петков

По повод Деня на народните будители активистите от младежката организация дариха книги на монтанската библиотека, с книги ще зарадват и жителите на селата Медковец и Якимово.