Във връзка с това, управителят на МБАЛ –Мездра – д-р Съботинова изрази своята благодарност към Красимир Богданов и каза за MediaNews, че спалните комплекти вече са предоставени на АГ-отделението, където има най-голяма нужда. Тя сподели, че именно това отделение, в което си ражда новият живот и надеждата за бъдещето, е имало най-голяма нужда от подмяна на спално бельо.

Управителят допълни, че съвсем скоро очакват да получат от Министерството на здравеопазването нов дихателен апарат. Тя каза още, е изключително благодарна на хората за тяхната отзивчивост и съпричастност, тъй като не спират да пристигат дарения от консумативи, с което определено се намаляват разходите на лечебното заведение. Почти всички пациенти, които са излекувани и са изписани, идват отново и предоставят кутии с ръкавици, маски и дезинфектанти.

Поздравителен адрес и осветена икона на свети Йоан Рилски са коледният поздрав от Областна администрация Враца, с пожелания за здраве и успехи в благородната професия на целия медицински екип на лечебното заведение.

Относно броя на пациентите в ковидотделението , д-р Съботинова каза, че в момента са настанени 16 болни, за които се грижат четиримата лекари доброволци и трите медицински сестри, като към екипа се е присъединила още една медицинска сестра и неврологът д-р Цветкова.

Във връзка с възрастовия диапазон на болните, управителят заяви, че има и млади пациенти, но преобладават възрастните хора, със съпътстващи заболявания. По този повод, обърна внимание, че болницата не разполага с телевизори, а предстоящите празнични дни за болните и за лекарите в отделението, ще бъдат особено трудни, поради връзка с живота извън болничната стая.

Съботинова подчерта, че е много важно да се знае, че транспортирането на болните е поето изцяло от Спешния център в града, за което благодари на колегите си.