Целта е да се покаже, че децата в България ценят хората до тях - семейството си, тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и с които са щастливи.

"Думата "благодаря" е една от вълшебните думи в българския език. Тя е послание, което отваря сърцето от един човек към друг. Магията й носи енергия, която колкото повече употребяваш, толкова по-добър човек ставаш. На първо място винаги стои благодарността на детето към родителите. Тя е заряд, който радва и мама, и тате. Вярвам, че децата усещат, че да благодариш на близките и приятелите си, не е дежурно задължение, а искрено отношение. Иска ми се това да е новият вирус, който да зарази всички хора и да направи живота ни по-добър", посочва инициаторът д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

От 1 юни до края на 2020 година ДАЗД ще събира кратки видеа, до 20 секунди, които ще се монтират в един видеоклип и ще се подготви кандидатурата на децата от България за рекордите на Гинес. "Колкото повече видеа съберем, толкова по-голям е шансът да спечелим. Наградата е благородна - освен че ще прослави българските деца, сумата от нея ще се разпредели за подкрепа на деца без родители и за деца с изявени дарби", посочват от ДАЗД.

Детското "благодаря" е сила, която заслужава да подкрепим. Когато благодарим на познати или непознати, разбираме колко малко му трябва на човек, за да се почувства уважен и ценен. Екипът на ДАЗД вярва, че доброто и благодарността вървят ръка за ръка, заявяват от ДАЗД.

ДАЗД кани всички деца да се включат в инициативата и да споделят празника пред екраните на 1 юни 2020 г. в 15.00 часа. Ще се излъчва директно във Фейсбук страницата и YouTube канала на ДАЗД.

Източник: novini.bg