Гостите от "Земята на орлите" бяха приети днес от кмета на Мездра. "Много се радвам, че ще гостувате в нашия град и община и ще може да се насладите на нашите природни и исторически забележителности. Искам да знаете, че тук сте сред приятели и се надявам престоят Ви да е интересен и запомнящ се”, подчерта в приветствието си Генади Събков, който подари нa кмета Булкиза реплика на древноримската златна монета "ауреус", намерена при археологическите разкопки на крепостта "Калето".

По време на тридневната си визита в Мездра делегацията от Албания ще разгледа Археологически комплекс "Калето", Черепишкия манастир, туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа”, Враца и пещерата "Леденика".

Програмата, подготвена от домакините, включва още посещение на училище и детска градина, на пречиствателната станция, на завода за кабелни комплекти SEBN-BG и на една от водещите фирми в обработката на врачански варовик - "Йотов Стоун".

Утре вечер гостите от родината на Скендербег ще присъстват на откриването на Общинския фестивал "Магията на Мездра 2017".