Най-малкият дарител и 7-годишният Никола Иванов, посочи директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев. Момченцето е ученик в І г клас на начално училище „Иванчо Младенов” и е дало спестените от него 300 лева за борбата с COVID-19.

„До преди месец нямахме нищо, не разполагахме с никакви лични предпазни средства, с които да защитим персонала на болницата. Сега благодарение на дарителите, които никак не са малко, разполагаме с всички необходими предпазни средства, облекла и приспособления. Ако се наложи да обслужваме болен от коронавирус, лекарите ще мога да бъдат защитени и ще могат спокойно да си вършат работата“, каза д-р Петър Керемедчиев.
В отделението за приемане на пациенти с COVID-19 има 6 реанимационни легла, също подарени. Очакват се още 3 респиратора, които са платени.

„Аз съм изключително горд и благодарен, защото дарителите откликнаха когато имахме най-голяма нужда от помощ“, допълни Керемедчиев. Подготвено е помещение, което ще бъде изолатор за пациентите, които постъпват в Спешното отделение. Там са създадени условия за предварителни прегледи, за да бъде сведен до минимум шансът от заразяване.


Източник: monitor.bg