Домакините бяха подготвили интересни изненади за своите гости със забавни спортни игри за ловкост, бързина и концентрация, презентация за разнообразните проектни дейности, изкуството на стъклописа със Светла Караджилска и с цялостния училищен живот. Разбира се, не на последно място, бяха представени професиите, които „алековци“, овладяват тук, с организацията на учебния процес, с принципите и ценностите, които екипът на училището споделя.

За професиите и тайните на кулинарията разказа инж. Десислава Петкова, преподавател по професионална подготовка. В ролята на екскурзоводи се превъплътиха водещите Василена и Преслава, които показаха класните стаи, кабинетите по сервиране и готварство, компютърната зала.

Разбира се, най-интересни бяха посещенията в учебната кухня, където гимназистите и техните учители по професионална подготовка показаха част от магията на кулинарното изкуство., а най-вълнуващото предизвикателство за бъдещите гимназисти бе сами да си направят сандвичи или хапки.

Не по-малък интерес предизвика и демонстрацията на приготвяне на коктейли в кабинета по сервиране.

Специален поздрав към седмокласниците и родителите бе изпълнението на мажоретния състав, с ръководител Христина Стоянова.

Вълнуващото приключение в Деня на отворените врати в ПГ „Алеко Константинов“ завърши с традиционните „вкусни“ емоции. Като добри домакини от „най-вкусното“ училище, „алековци“ бяха подредили в „Ресторанта на открито“ истинско изобилие от кулинарни изкушения, на които нито един от присъстващите не можеше да устои.