Приветствия към събралото се множество отправиха кметът на селото Георги Нончев, кметът на Мездра Генади Събков и председателят на Общинския съвет Яна Нинова. Празника уважиха също общинският съветник Ивайло Тошев и кметиците на Царевец и на Сухаче Маргарита Петкова и Христина Димитрова.

На сцената се изявиха осем самодейни колективи - средношколският танцов състав на Ансамбъл "Мездра", Женската певческа група "Щастие" при горнокременското читалище и Вокална група "Кременка" при Пенсионерски клуб "Зора", Детският танцов състав "Сухаченце" и Певческата група "Стария дъб" от червенобрежкото село Сухаче, Женската певческа група "Белокаменица" от Царевец, Вокалната група при читалището в Долна Кремена и Мъжката вокална група "Калето" от Мездра.

Акцент в тазгодишното честване на Деня на Горна Кремена беше родовата среща на фамилията Тошовски, която събра наследници на основателите на рода Мито и Яна Тошовски от различни поколения, пръснати от живота из цялата страна. По този повод представителите на фамилията подариха на местното Кметство икона на небесния покровител на селото - Св. Николай Чудотворец, и родословното дърво на Тошовския род, в което са вписани около 50 наследници на старейшините на рода - двама синове и две дъщери, 8 внуци и 16 правнуци, 17 пра-правнуци и 2-ма пра-пра-правнуци. "Събираме се за пръв път, но вече ще го правим всяка година", разказа Лиляна Кръстева, организатор на родовата среща.