В писмото си Красимир Богданов пише:

Уважаеми г-н Министър,

Обръщам се към Вас в качеството ми на народен представител от Врачански избирателен район. До мен постъпи жалба от кметовете на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол, Зли дол, Оселна, община Мездра, област Враца и Председателите на инициативни комитети, придружена от подписите на 1300 жители от същите села, несъгласни с драстичното увеличение на цената на водата.

В жалбата се твърди, че водата за битови нужди в съответните населени места достига по гравитачен път, т. е. не са необходими допълнителна ел. енергия, помпи и други разходи за добиването и. Водопроводите са етернитови, изградени със средства и собствен труд от местното население. Липсват пречиствателни станции. Сериозни инвестиции през последните години не са правени. Освен това, до момента "ВиК" - Враца не е обявила план за бъдещи инвестиции.

Всички тези аргументи, поставят въпроса: Какво поражда нуждата от увеличаване цената на водата?

Уважаеми г-н Нанков,

Информацията, която излагам, е предоставена и на МРРБ.

В тази връзка е моя въпрос: Какви действия е предприело повереното Ви Министерство по установяване целесъобразността на предложеното увеличение на цената на водата за битови нужди в населени места от общ. Мездра?


С уважение,
Красимир Богданов,
народен представител
ПГ "Обединени патриоти“