"Евровизия за мен е мечта. Винаги съм искала да представя България на Детската Евровизия, но до последно не вярвах, че това ще стане“, каза момичето пред БНТ.

То изпревари останалата на второ място Димитрина Германова от Добрич и третата Преслава Петрова от Търговище.

Победителката е възпитаничка на пловдивското ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян“. Тя расте в буквалния смисъл зад кулисите на големите сцени. Майка й е народна певица, а баща й – професионален танцьор в ансамбъл "Тракия”,

От шест годишна Лидия пее в пловдивската музикална школа "Арт Войс Център“ и за кратката си музикална кариера вече е носител на 22 първи, 4 втори и 2 трети награди от редица международни и национални конкурси. На 7 години завоюва първо място на Международния конкурс “Златен делфин“ в Румъния. А една година по-късно печели три Гран При в своята възрастова група от конкурсите "Орфеева Дарба (София), "Цветен камертон“ (Сливен) и "Петнадесет Лалета (Хисаря).

На девет години става носител на Гран При на конкурса "София Grand Prix“. Била официален гост на фестивала “Златно славейче“ в Скопие, Македония, а изпълнението й е издадено в юбилейния диск на Македонската национална телевизия. Заедно с Биг бенд-Пловдив, талантливото момиче бе един от изпълнителите на концертите по случай обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Участвала е и в редица благотворителни и обществени прояви.

Песента, с която Лидия Ганева ще представи страната ни на Детската Евровизия 2016, ще бъде създадена от специално ангажиран от БНТ авторски екип и ще бъде специално обявена до края на септември 2016 г., допълниха от телевизията.

Източник: mediapool.bg