Българските ученици и учители споделиха изработените езикови игри за представяне на България и четенето на думи на български език, запознаха се с много нови приятели. Интересни бяха съвместните дейности във френските класове, по време на които българските деца научиха френските си връстници на български думи, показаха им най- забележителните кътчета от нашата страна. Френските партньори бяха впечатлени от различната азбука, красивите униформи, използването на Bee bot в четенето и чуждоезиковото обучение. Математическите умения на българския екип изненадаха връстниците им.

Нашите ученици бяха впечатлени, че френските ученици не носят телефони и таблети в училище, вместо от тях четат от тълковни и синонимни речници, които са на всеки чин в класната стая. Във Франция децата започват да опознават печатните букви от 5 г. и да четат имена и думи. На 7 години вече всички успяват да четат гладко и пишат красиво. Имат богати с книги кътове за четене, което мотивира децата да четат повече книги и да го правят по-задълбочено. От речниците сами търсят и извличат информация, разбират по-добре това, което четат и обогатяват своите писмени отговори.

Четвъртокласниците, които участваха в обучителната среща ще споделят пред своите съученици впечатления си от френското училище и игрите, които са научили, за да ги приложат в часовете. Учителите ще представят френски опит, за да се приложат някои модели в българското училище. Обменът на групи с ученици ще продължи през месец май в Ливорно, Италия.