Врачански ученици взеха участие в Националното ученическо първенство по автомоделизъм, което се проведе в Пазарджик. Организатори на събитието бяха Министерство на Образованието и науката, Национален дворец на децата /НДД/ – София, Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/, Българска федерация по корабомоделен спорт /БФКС/, Модел Яхт Клуб – Пазарджик , Фондация "Еврика" и Община Пазарджик.

В първенството участваха ученици от 5 отбора с 21 модела. Всички тимове /с изключение на Враца/ бяха сформирани от ученици занимаващи се с автомоделен и корабомоделен спорт от Центровете за работа с деца в страната.

Татяна Досева – Директор на НДД , Янко Здравков – Председател на БФАМС и Дамян Петров – зам.председател на БФАМС наградиха победителите и участниците с купи, медали и грамоти в съответните класове:

1:10 Electric Touring - ученици 5-8 клас: Представителите на СТМК –Враца безапелационно завоюваха местата в призовата тройка: Първо място за Самуил Кулев, второ място за Любомир Цветомиров и трето за Александър Вълков.

В клас 1:10 Electric Stock – ученици 5-8 клас отново победител е представител на СТМК-Враца Самуил Кулев, следван от съотборника си Любомир Цветомиров, трети е представителя на домакините Ангел Колунчев, а Александър Вълков остана четвърти.

1:10 Electric Touring и 1:10 Electric Stock - ученици 9-12 клас: Първи е представителя на град Варна - Александър Захариев.

Клас АЕ – първо място за поредна година завоюва Ванина Крумова - СТМК Враца, на второ и трето място са представителите на домакините Благовест Николов и Константин Колунчев .

RC-EB /майсторско управление/ ученици 5-8 клас : Победител е Александър Вълков, втори Самуил Кулев и трети Любомир Цветомиров и тримата от СТМК-Враца.

RC-EB / майсторско управление/ ученици 9-12 клас: Първо място зае представителя на НДД - Минко Павлов.

Отборен победител за ученици до 8 клас е СТМК-Враца, а за ученици 9-12 клас отбора на НДД -София.

Константин Колунчев на 5 години от Пазарджик получи грамота за най – малък участник в турнира, за най бърза обиколка – Самуил Кулев, а за "Мис първенството" – Ванина Крумова. Грамоти за дългогодишно партньорство получиха НДД и Модел Клуб Яхт – Пазарджик.

Състезанието се проведе под контрола на съдийски екип: Коля Панайотов от НДД , Иванчо Ганчев и Цветомир Цветков от БФАМС.

Следващото първенство, в което ще участват представителите на СТМК Враца е домакинско им състезание, което ще се проведе на 18 и 19 юни на писта „Враца“.