Спорният празник започна с демонстрации на модерни танци и флашмоб, изпълнени под ръководството на Елеонора Бутакова, ръководител и хореограф на Танцова формация "Keep it Real". С много усмивки и настроение децата танцуваха и се забавляваха под музикалния съпровод.

Специален поздрав към участниците в празника отправиха мажоретките от Танцова формация "Sunny girls" при Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Цветелина Цинцарска и Хип-хоп формацията "Keep it Real’". Малките каратеки от Клуба по източни бойни изкуства "Лотос-М’’ с инструктор Василий Ковяр направиха демонстрации на техники от източните бойни изкуства. По-сетне децата участваха в развлекателната игра "Редене на пъзел".


За финал малчуганите и учениците се хванаха на "Танца на пингвина".Всички участници в спортния празник получиха подаръци, осигурени от Община Мездра. Сред гостите на атрактивната проява бяха Яна Рупева, директор "Дарителски програми" в "Be Cause'', и Веселина Йорданова, координатор във фондацията.