© Община Враца

Приветствие по случай празника отправи кметът на Община Враца Калин Каменов. В словото си той благодари за грижите и усилията на колектива и им пожела здраве. По повод годишнината, ДГ „Европейчета“ получи подарък дръвче, което децата и учителите заедно да посадят в двора на детското заведение.

Поздрав към гостите на събитието отправи директорът на детската градина Пламена Цветанова. „С поглед назад във времето, мога да кажа, че ние създадохме отношения, очаквания и обществени нагласи към образованието в най-новата ни история. Бяхме сред първите въвели метода Монтесори в образователния процес, а към днешна дата той успешно се прилага във всичките пет групи на детската градина. Изградихме и оборудвахме логопедичен кабинет, сензорна и солна стая, с които поставяме акцент върху индивидуалните нужди на всяко дете“, заяви директорът на ДГ „Европейчета“.

Поздрав по случай 50-годишния юбилей отправи и Лорета Колева, началник на РУО – Враца. Гости на празничното тържество бяха още Петя Долапчиева, зам.-кмет на Община Враца, Ренета Венева, детски психолог и Монтесори обучител, Лилия Стоева, директор на ЦПЛП „Център за работа с деца“, директори на детски градини и училища от община Враца