В спортния празник, проведен в двора на детското заведение, се включиха 84 деца от четирите групи. Преди спортните надпревари, децата се раздвижиха като истински спортисти.

Най-малките, група „Мики Маус” – трябваше да преминат през няколко препятствия. По-големите момичета и момчета имаха за задача да прехвърлят баскетболна топка, а две от групите, преодолявайки препятствията по пътя си, да оцветят по една картина.

След груповите занимания момчетата, трениращи футбол, се впуснаха в турнир. Победител в него стана група „Васил Левски”. На второ място се класиха децата от „Патиланци”, а на трето – малчуганите от „Мечо Пух”. Отборите получиха грамоти и статуетки.

Националната програма „По - здрави деца” включва провеждането на забавни и атрактивни уроци и спортни активности, провокиращи интереса на децата към балансираното хранене и здравословния начин на живот. Тя обхваща 6 модула: Консумирай разнообразна и питателна храна, Контролирай порциите си, Избери водата, Движи се и играй активно, Наслади се на храната заедно с други и Играй активно със своя домашен любимец.

Програмата е с конкурсен характер. След крайния срок, жури от 7 души ще избере 10-те най-активни училища и 10-те най-отдадени детски градини. 20-те учебни заведения ще преминат към следващата фаза – финално събитие и избор на победител. Там ще бъдат представени мотивите за спечелване и постигнатите резултати по време на спортния празник на децата, както и идеи за продължаване на инициативата в съответното заведение.

Наградите в конкурса се присъждат на най-добре представителите си по време на финалното събитие детски градини. Те представляват финансиране на стойност 3 000лв (пример за реновиране на общото помещение), 2 000 лв (например 10 топки и образователни игри) и 1 000лв (образователни игри).