Двамата гости бяха приветствани с "Добре дошли!" от президента на Ротари клуб Мездра Красимир Тодоров. Както повелява традицията, церемонията започна с ротарианската молитва и националния химн на Република България.

В приветствието си Дистрикт Гуверньорът Димитър Димитров подчерта, че ноември е Месецът на Фондация Ротари, движещата сила на ротарианската организация. Той допълни, че догодина ще бъде чествана 100-годишнината на Фондация Ротари и в тази връзка призова членовете на мездренския клуб да отбележат тази годишнина чрез дарение от всеки ротарианец или изпълнение на хуманитарен проект в приоритетна област.

По време на дискусията стана ясно, че тази събота в София ще бъде отбелязана 25-годишнината от възстановяването на Ротари в България, а на 19 ноември в Севлиево ще се проведе семинар на Фондация Ротари.

Ротари клуб Мездра е създаден през 2007 г., като първоначално е със статут на предварителен клуб. С решение на Борда на Директорите на Rotary International през 2009 г. той е приет за редовен член на най-голямата хуманитарна организация в света.

РK Мездра е 82-ят поред в Дистрикт 2482 и един от шестте в Северозападна България, наред с тези във Враца, Видин, Монтана, Козлодуй и Берковица. В момента в него членуват 10 бизнесмени, банкери, хотелиери и други личности, ползващи се с авторитет в обществото.