Зрелостниците се бяха събрали в двора на училището още преди часа, обявен за влизане, в очакване да бъдат пропуснати до изпитните зали. Организацията бе в съответствие с изискванията за безопасност. Точно в 8:00, те бяха извиквани един по един, спазвайки необходимото разстояние от 1.50, всички имаха маски, документите бяха представяни в прозрачни пликове. На входа бяха осигурени дезинфектанти, а медицинският специалист измерваше температурата на всеки един.

Дванайсетокласничката Грациела Иванова, която бе и рожденик, сподели, че не се притеснява, тъй като се чувства подготвена. Според нея обаче, дистанционната форма през последните два месеца има своите предимства, но и недостатъци, тъй като прекият контакт с учителите в учебните часове е много по-пълноценен, отколкото дистанционното общуване.

Заместник-директорът Евгени Йоловски поясни, че са взети всички необходими мерки, за да се избегнат опитите за преписване. Той допълни, че учениците са разпределени от 8 до 10 в стая, с което се осигурява спазването на необходимата дистанция.

Бе измерена температурата и на квесторите и на наблюдаващия родител на единайсетокласник, според изискванията на образователното ведомство. Учителят по английски език и консултант по време на изпита, Василка Коловска сподели, че е убедена в успеха на учениците, защото са много добре подготвени.