От 1982 г. насам възпитаниците на Георги Митев печелят над 200 шампионски титли на България и повече от 350 медала на държавни първенства, балканиади и международни турнири. Сред тях са Митко Ценов, участник на Олимпиадата в Рио и на две световни първенства, европейски шампион за младежи и национален рекордьор на 3000 м стипълчейз, неговият треньор Йоло Николов, многократен шампион на страната в средните и дългите бягания, Борис Воденичаров, наставник на националния рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов. А така също футболистът Цветан Генков, бивш национал и голмайстор на „А” група, лекоатлетът Цветан Станкулов, участник на Световното първенство в Токио’91 и национален рекордьор в щафетата 4x400 м, многократните републикански шампиони Силвия Петрова, Слави Маринов и др.

Благодарение на Митев вече десетилетия наред за мездренската лекоатлетическа школа се говори с уважение. През 80-те и 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на новия век той работи всеотдайно в Ученическата спортна школа, ДФС Локомотив и Спортен клуб Атлет - Мездра, на който е основател, а известен период и председател. По негова инициатива от 2003 г. насам в Мездра ежегодно се организира Национален шосеен пробег "3 март”.

Напълно заслужено три пъти - през 2002, 2006 и 2009 г., Георги Митев бе определен за Треньор на годината в община Мездра, а през 2012 г. Общинският съвет го удостои със званието "Почетен гражданин на Мездра” за принос в развитието на спорта в общината.

Без преувеличение можем да кажем, че през целия си живот той безрезервно е отдаден на леката атлетика, превръщайки я в своя съдба. Нещо повече: благодарение на него стотици деца обикнаха завинаги спорта и днес са достойни граждани на България.

Ето защо Георги Митев е личност, с която Мездра трябва да се гордее.

Благодарим ти, Тренер!