Организацията „Wiseman Womans Club”, която провежда обучение на млади социални работници и осъществява дейности свързани с деца с увреждания, изпрати ръчно изплетени от децата и младежите одеалца, и чорапки за социално слабите семейства на лишените от свобода. В Заявление, подписано лично от 68 осъдени във врачанския затвор, беше декларирана молба, децата им да получат подарък и радост чрез кампанията „Ангелска елха”.

За всичките 170 деца организаторите и доброволците подготвиха пакети с дрехи, обувки, играчки и лакомства. На семействата живеещи в града и региона, даровете бяха връчени лично от доброволци. Повече от колетите пристигнаха до деца живеещи в различни населени места в страната, чрез Български пощи. За поредна година в кампанията се включи и MediaNews, защото децата нямат вина за греховете на своите бащи, и като всички други малчугани, имат нужда от топлина, внимание и подарък за Новата година.

Кампанията се издържа изцяло от дарителски фонд под формата на финансови средства или материали за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18 годишна възраст. Инициатор и организатор на Международната кампания на национално ниво е Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода /ДРОПЛС – PF Bulgaria/, пълноправен член на PFI. „Ангелска елха” е насочена към насърчаване на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства.

В България кампанията е проведена за първи път през 1999 г. Враца се включва в инициативата през 2012 г. За последните четири години над 700 хлапета са получили новогодишни дарове от името на своите бащи, който макар и зад решетките на Затвора-Враца, са показали на децата си чрез Ангелската елха, че мислят за тях с надежда да могат скоро да ги прегърнат.