Тя се проведе през периода 18 ноември - 30 декември 2021 г. в селата Зверино, Игнатица и Оселна. За целта доброволците от двата клуба с ръководители Петя Илиева и Маринела Илиева подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха поставени в хранителните магазини в трите села и в аптеката в Зверино.

Под надзора на комисия от Общинския съвет на Българския червен кръст- Мездра доброволците отвориха дарителските кутии и преброиха банкнотите и монетите в тях. В подкрепа на кампанията те събраха сумата от 350 лева, които дариха на Детското отделение на Мездренската болница.

В подкрепа на кампанията са дарени още 300 лева, от анонимен дарител, поясни Петя Илиева.

Благодарност към учениците и техните ръководители отправиха управителят на лечебното заведение д-р Соня Съботинова и д-р Веселка Павлова, началник на Детското отделение в МБАЛ - Мездра.

Възпитаниците на училището в Зверино поздравиха медиците и доброволците от БЧК с тематична музикална програма, подариха им ръчно изработени сурвачки и пожелаха на всички настоящата година да им донесе здраве, късмет и щастие.

Миналата година по случай Деня без тютюнопушене доброволците от СУ "Св. Климент Охридски" организираха благотворителна акция в подкрепа на ковид отделението в МБАЛ - Мездра, а през 2018 г. и 2017 г. подкрепиха финансово лечението на малката Сияна Маньовска.