Сред доброволците беше и Управителят на Областния „Информационен център”, Цвети Иванова. Тя каза за MediaNews: „Инициатор и организатор на кампанията на национално ниво е Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода (ДРОПЛС – PF Bulgaria), пълноправен член на PFI. "Ангелска елха" се реализира без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения от общността под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18-годишна възраст и на доброволчески труд.”

Цвети Иванова обясни, че подадените от лишените от свобода във врачанския затвор заявки с имената на децата, възраст и адрес, са над 70. Подаръци за повече от 100 деца ще бъдат изпратени по пощата или ще се разнасят по домовете от доброволци. Ученици от училищата във Враца вече са дарили дрехи, има набрани средства по сметка от неправителствени организации, частни лица и институции.

През изминалите 15 години над 9000 деца на лишени от свобода от различни държави получиха подарък за Рождество Христово от името на своя родител. Децата на осъдените, особено тези, които не са в социални домове, остават извън благотворителните кампании на всички организации, помагащи по време на големите християнски празници на децата в нужда.

"Tрудно e да проявим състрадание към онези, които са нарушили закона и са изправени пред последствията от своите деяния, но техните деца се превръщат в невинни жертви, които не са направили нищо лошо, а страдат не по-малко. Нека дарим с общи усилия малко топлина и обич на тези деца в навечерието на Рождество Христово!”- добави Управителят на Информационният център Цвети Иванова.