Владислава Лакова
Владислава Лакова

Двамата й съпартийци декларираха, че снемат доверието си от нея и искат оставката й. Владимир Христов ги поправи като каза, че в такива случаи се иска предсрочно прекратяване на правомощията, а не оставка. Премина се към режим на гласуване, макар дебатите да бяха определени от Борислав Банчев от групата на Либерален алианс "Има бъдеще за Враца” като "седянка. В залата се чуха лозунги свързани с морал, с партийни пристрастия, с политически игри... Никой не оспори качествата на Лакова, но "било морално да си даде оставка, тъй като гласувала ведно с ГЕРБ, а не със структурата на синята коалиция.

Групата на ГЕРБ единодушно подкрепи Лакова. Резултатът от гласуването бе 12 "за" прекратяване на пълномощията й на зам.-председател, 18 гласа "против" докладната и двама "въздържал се". Така "стани да седна" не се получи и Владислава Лакова, не без помощта на ГЕРБ, запази поста си в местния парламент.

Още един съветник беше отлюспен от групата си. Борислав Банчев внесе заявления за изключването на Светослав Арнаудов от групата на ДПС. Причината бе снемане на доверието и от него. Осведомени твърдят под сурдинка, че и той и Лакова гласували за бюджета на общината и това не харесало на съпартийците им.



Венелин Петров
Венелин Петров