С молба за получаването на допълнителната парична помощ областният управител Момчил Станков и кметът на Видин д-р Цветан Ценков изпратиха писмо до здравния министър. Между Министерството на здравеопазването и Община Видин бе подписан договор в изпълнение на проект „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19“ и Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, процедура „Защита на населението от заплахи за общественото здраве, причинени от пандемични кризи“ между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването.

Съгласно договора се урежда допълнителното възнаграждение на медицинските специалисти за положения труд на първа линия. Припомняме, че те се включиха доброволно, за да подпомогнат институциите за осъществяване на по-експедитивен контрол на моста при Видин-Калафат, където трафикът бе изключително натоварен.

Екипи на Общината ще продължат да съдействат и в условията на извънредната обстановка до края на месец септември, съобщават от пресслужбата на Община Жидин.