Правителството осигури още 31,9 млн. лв. за ремонт на пътища в Северозападна България и в област Хасково, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. От тях 19 милиона са предназначени за реконструкцията на 43 км от първокласния път Е-79 - Видин - София. С тях ще бъдат ремонтирани два пътни участъка в Северозападна България. 13 милиона от държавния бюджет ще бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на 35 км от пътя Видин - Димово.

6 млн. лв. ще бъдат вложени в 8-километров пътен участък във Враца, в посока Видин Тази отсечка започва от входа на града, булевард „Васил Кънчов” и свършва до бензиностанция „Лукойл” в посока Монтана.

На брифинг кметът на община Враца Калин Каменов каза, че процедурата по избор на изпълнител ще започне веднага, за да може ремонтът да приключи до края на тази година. Каменов, които присъства на заседанието на Министерския съвет, заяви, че правителството е поело ангажимент да осигури пари за рехабилитацията и на отсечката на пътя от бензиностанцията до Военното поделение в града.

Средствата, отпуснати от държавния бюджет за ремонт на пътища, са от допълнителни приходи, реазлизирани от Агенция "Митници", МВР, ДАНС и НАП.