© община Белоградчик

Организациите разполагат с професионална спортна екипировка за различни видове спорт - велосипеден туризъм (планински и шосейни велосипеди), водни спортове – каяци, канута, специализирани лодки, както и драконови лодки за любителите на приключения.

Спортните събития с лодки ще бъдат реализирани на езеро Рабиша и язовир Дъбравка от Сдружение „Спорт за теб и мен“. Организацията вече има реализирани редица спортни активности - туристически походи,велопоходи в региона и план за продължаващи дейности, чиито спортни активности предстоят.

Голяма част от спортните събития на сдружението се осъществяват съвместно срумънските им партньори. В плановете са заложени ежегоден велосипеден туризъм, туристически походи и практикуването на водни спортове от все по-широк кръг хора.

Спортните дейности могат да бъдат с различна насоченост - състезателен характер, любителски спорт, семейно или неповторимо преживяване в сплотяването на екип за планиращите тим билдинг, както и реализирането на спортни събития за хора в неравностойно положение.

В периода от 22 до 26.07.2020г., „Спорт за теб и мен” - спортен клуб по кану-каяк, съвместно с румънските си партньори спуснаха лодките си във водите на езеро Рабиша и язовир Дъбравка за участие в спортна инициатива, реализирана за хора с увреждания и семейства.

В събитието участваха 20 души, в това число и придружителите на основната таргет група. Във семейните приключения участие взеха семейства – родители и деца, като техният брой беше повече от 40.