© Община Мездра

Лагерът е етап от подготовката на тази национална гарнитура за изпитанията на международната сцена през следващата година - фаза 1 на квалификациите за финалите на Европейското първенство за мъже (Men’s EHF EURO 2024 Qualifiers Phase 1), домакин на което след четири години е Германия, както и 4th IHF Emerging Nation Championship 2021. Съперници на мъжкия национален тим в квалификационния турнир за EURO 2024, който по програма трябва да се състои от 8 до 14 март 2021 г., са отборите на Великобритания, Кипър и Грузия.

Междувременно миналия месец 17-годишният пивот и голмайстор на мъжкия тим на Локо (Мездра) Божидар Симеонов получи поредната си повиквателна за юношеския национален отбор до 18 г., който проведе едноседмичен подготвителен лагер в Горна Оряховица.

© Община Мездра

Юношите, родени през 2002 г. и по-късно, на нашата страна се подготвят за Европейското първенство в тази възраст (EHF M18 Championship 2021), което наскоро беше отложено за втори път от Европейската федерация по хандбал поради пандемията от COVID-19. Новите дати за провеждането шампионата на стария континент са 15-18 август 2021 г., а домакин на проявата остава Варна.