Вечерта на 17 декември 2016 г. двамата обвиняеми пристигнали в Козлодуй, посетили заведение "Жокерс“ и дискотека "Фор Ю“, където консумирали алкохол и останали до сутрешните часове. Към 8:00 часа се обадили на таксиметровия шофьор Венцислав Т., за да ги закара в село Хайредин. По време на пътуването Евстати наредил на водача на автомобила да му даде ключовете от колата и да се премести на другата седалка, за да може той да кара таксито. Шофьорът обяснил, че автомобилът е служебен и не може да го предоставя на други за ползване. Евстати му нанесъл два удара с ръка и от носа на таксиджията потекла кръв. Уплашен, Венцислав се преместил на дясната седалка и се опитал да избяга, но Милен го хванал.

Евстати Евстатиев
Евстати Евстатиев

Единият от обвиняемите запалил двигателя на колата и потеглил в посока село Ботево, а другият нанесъл удари с юмруци по главата безпомощния таксиметров шофьор. Близо до заледения язовир край селото Евстати спрял автомобила и заедно с Милен започнали да бутат таксиметровия шофьор към водата. Той успял да се задържи на повърхността на язовира, тъй като ледът не се счупил. След това отново бил завлечен в автомобила и потеглили за Хайредин.

Междувременно обвиняемите счупили средното огледало на таксито, задните стъкла, отскубнали и изхвърлили монтираните радиостанция и касов апарат. По пътя отново спрели, извели Венцислав навън, започнали да го ритат в корема и да му нанасят удари по главата, след което го избутали в реката, като температурата на въздуха била около 0 градуса. Тези действия, придружени с псувни и закани, обвиняемите повторили няколко пъти.

Милен Младенов
Милен Младенов

След като пострадалият бил изваден от водата, посредством завързано за лявата му ръка въже, обвиняемите Евстати и Милен започнали да го ритат и да стъпват върху лицето му. Двамата обвиняеми изхвърлили в реката мобилния телефон на таксиметровия шофьор, завързали го за задната дясна пружина на колата и започнали да го влачат по пътя за местността "Крешката“. Дори след като Венцислав загубил съзнание, продължили да издевателстват над него, докато колата не спряла поради свършване на горивото.

Евстати и Милен започнали за чупят всичко, което имало във вътрешността на таксито, отнели оборотните пари в размер на 140 лв., медицинска гривна и сребърен ланец от пострадалия, след което го завързали за предната дясна врата и си тръгнали.

пострадалият таксиметров шофьор
пострадалият таксиметров шофьор

Около обяд пострадалият шофьор бил открит от случаен минувач, който сигнализирал в полицията. Впоследствие бил транспортиран до болницата във Враца, където преминал продължително лечение. По делото е била назначена видео-техническа експертиза. От мобилен телефон, собственост на Евстати, били извадени снимкови изображения, ясно показващи част от престъпното деяние на двамата обвиняеми.

Разпитаните в хода на досъдебното производство Евстати и Милен не се признали за виновни и отказали да дадат обяснения по случая. Предстои насрочване на делото от Окръжния съд във Враца.