В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом по „горещи” следи са установили нарушителя същата сутрин в 07,30 ч. Проба с алкотест е отчела 2,19 промила алкохол в издишания от него въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване, отказал е кръвна проба. На водача са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата. По случая е образувано бързо производство. Водачът е задържан за срок от 24 ч. в РУ Лом.

Предната вечер, около 23,30 ч. в ОДЧ на ОДМВР Монтана е получен сигнал, че на път ІІІ-1022, в района на с. Железна, общ. Чипровци, е възникнало ПТП. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор "Пътна полиция” при ОДМВР Монтана, които установили самокатастрофирал автомобил "Дачия Докер" с врачанска регистрация, управляван от 33-годишен водач от гр. Монтана.
При извършената проба с алкотест са отчетени 1,40 промила алкохол в издишания от водача въздух. Водачът е прегледан от ЦСМП Монтана, при което не са установени наранявания. По случая е образувано бързо производство в РУ Монтана.