Мурсалският чай е Балкански ендемит и у нас вирее най-вече в Пирин и Родопите. От много години билката е на огромен почит сред японците, дори специално посещавали страната ни, за да се сдобият с нея. Заради изключителните си здравословни ефекти, постепенно билето става търсено по целия свят. Хиляди хора подпомагат здравето си благодарение на Мурсалския чай, най-вече на екстракта от него. А преди известно време, водещи европейски агенции съобщиха, че българският Мурсалски чай е почитан и употребяван от самата кралица Елизабет II и руския президент Владимир Путин. Величията не допускали да останат без вълшебната билка.

Мурсалският чай съдържа флавоноидни, фенилпропаноидни гликозиди, танини, терпеноиди, дитерпени и етерични масла, феноли, иридоиди, урсолова и олеанова киселина, множество микроелементи като желязо, мед, цинк и селен, калций, магнезий, калий и натрий. Наричат го „лек за всяка болка“, защото помага за много неща. Засилва имунната система, действа срещу простудни и белодробни заболявания, пречиства черния дроб, бори се с възпаления, извежда токсините и задържаната вода в организма.

Балансира кръвното налягане и нервната система, има антианемичен ефект, укрепва опорно-двигателния апарат, подпомага храносмилането. И има уникалното действие да носи биологична младост на клетките. Важно е да знаем, че влиянието му е най-бързо и благотворно, когато го пием под формата на екстракт,защото той съдържа максимума от състава на растението. С традиционната топла запарка се извлича много малка част от състава и съответно трябват месеци наред редовен прием, за да започне активно действие. А чист и натурален екстракт от българския Мурсалски чай е този на Life Nutrition. Продуктът е без аналог в света!

Бабини зъби е билката, най-предпочитана от мъжете заради способността си по естествен път да стимулира производството на тестостерон. Действието й е научно доказано от десетки български и чуждестранни изследвания. "Iron man magazine“ пише: „Може би един от най-добрите естествени стимулатори на тестостерон е билката Бабини зъби, която расте в България.“

Говорителят на Американската диетична асоциация Джим Уайт казва: „Билката Бабини зъби е доказан помощник на мъжете, страдащи от полова дисфункция.“ Също така пречиства кръвта от опасните холестеролни плаки. Но специфичното е, че само Бабини зъби, която вирее в България, има всичките тези свойства. Затова именно нашето биле е на особена почит, както в България, така и по света.

Източник: bioline.bg