Бе създаден нов Управителния съвет, в който влизат Мирослав Гетов и Андриан Димитров.

Стана ясно, че мястото на досегашния старши-треньор Валери Цветанов заема добре познатият спортен специалист Николай Нинов. Той е възпитаник на детско-юношеската школа на „Локомотив” (Мездра). Има 10 сезона, с малки прекъсвания, с червено-черната фланелка в Северозападната "В” група и три сезона в Западната "Б" група. За последно бе начело на третодивизионния „Първа атомна” (Козлодуй). Първата официална тренировка на мъжкия тим е днес, от 15:30 часа, на стадион „Локомотив”.

За разлика от мъжкия отбор децата от детско-юношеската школа тренират от три седмици и записват победи. Момчетата на Стоян Стоянов спечелиха с 2:0 проверката с „Чавдар” (Бяла Слатина). Малките „железничари”, състезаващи се в първенството на „Футбол 5”, с треньор Владимир Найденов, също надвиха „Чавдар” (Бяла Слатина) с 5:1.

Треньорът на родените 2010 година, Стоян Стоянов, сподели, че: „до момента в школата са картотекирани 80 футболисти, разделени в четири възрастови групи”.

Тази седмица юношите младша възраст ще изиграят контрола с децата от "Ботев" (Враца), набор 2006 година. Двубоят е в четвъртък, от 14:30 часа, на помощното игрище на стадион "Локомотив" в Мездра. В събота, водените от Владимир Найденов, ще се изправят срещу връстниците си от "Дунав" (Селановци). Срещата е с начален час 10 часа.