Значително по-оспорвана се очертава да бъде битката за кмет на Добруша, където кандидатите са петима. Това са Иван Ваков, издигнат от "Народен съюз” и подкрепен от ВМРО, Димитринка Сандова (ГЕРБ), Иван Цонев (БСП), Красимир Иванов (ПП "Нова алтернатива”) и независимият Ивайло Илиев.

Частичните избори в криводолското село бяха насрочени, след като тази пролет Върховният административен съд потвърди решението на ОИК - Криводол от есента на миналата година за предсрочно прекратяване на пълномощията на досегашния кмет Ивайло Илиев поради влязла в сила условна присъда за незаконно притежаване на оръжие.

Поредните номера на петима кандидати в бюлетина за гласуване са: 3 ПП ГЕРБ - Димитринка Сандова, 7 БСП - Иван Цонев, 8 КП Народен съюз - Иван Ваков, 10 Нова алтернатива - Красимир Иванов и 17 Инициативен комитет - Ивайло Илиев. С право на глас на кметските избори в Добруша са 131 избиратели по постоянен адрес.

На 2 октомври частични избори за кмет ще има в общо 15 населени места в 10 области на страната. Сред тях са още четири села в нашия регион - Капитановци, община Видин, Станево, община Лом, Владо Тричков и Свидня, община Своге.