През този сезон за първи път мездренският клуб ще има представител в шампионата на „Футбол 5”. Малките „железничари”, родени 2013-2014 година ще тренират под ръководството на двамата треньори в мездренската школа - Стоян Стоянов и Владимир Найденов.

„Момчетата са изцяло от Мездра. Децата са много талантливи и се надяваме да постигнем хубави резултати”, заяви за MediaNews Стоян Стоянов.

Подготовката на тимовете премина на приливи и отливи, като три от възрастите, трениращи под ръководството на Стоян Стоянов, бяха пуснати в почивка за две седмици, поради лични ангажименти на наставника, което наруши тренировъчния процес.

„Не мога да кажа, че сме подготвени по най-добрия начин, но се надявам, че с кръговете в първенството ще компенсираме”, каза още Стоянов.

Старши треньорът на юношите до 19 години – Владимир Найденов сподели, че по-голямата част от неговия тим е провела лятната си подготовка с мъжкия отбор на „железничарите”. Наставникът разкри още, че от тима са напуснали няколко играчи, част от които са преминали в състава на „Ботев” (Враца).

В момента със старшата възраст тренират и две нови попълнения, играещи на позициите бек и вътрешен халф.

Целта пред формациите през новия сезон е добро представяне и класиране в топ 3.