Свикнали сме да упрекваме младежите заради лекомислието да управляват скъпи коли с висока скорост и след употреба на алкохол. Тийнейджърската глупост и самочувствие до непредпазливост донякъде има своето оправдание. Но да подкараш автомобила си пиян, след като уж си на зряла възраст, си е малоумие. Полицаи от Враца заловиха вчера двама пияни шофьори на над 40-годишна възраст, единият с 2.65 промила алкохол, а другият по-скромно пийнал - с 1.60.

Установено е, че 41-годишен джигит от града настъпил газта след яко пийване. Дрегерът отчел 1.60 промила алкохол в издишания въздух. Срещу него е образувано бързо производство.

Другият заловен пиян шофьор на зряла възраст е на 44 години. Юркал скъпото си возило „БМВ” след сериозен запой. Пробата за алкохол била повече от положителна - цели 2.65 промила. Солидно почерпеният врачанин е задържан в Районното управление на полицията.

Какво ще се случи? При подобен казус Районен съд - Враца постанови преди време, че лице, управлявало МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2.60 на хиляда, е осъдено на шест месеца лишаване от свобода, като е отложено изтърпяването с изпитателен срок от три години. На основание чл. 343 г от Наказателния кодекс лицето е лишено да управлява МПС за срок от девет месеца. Нещо подобно се очаква да се случи и на 44-годишния ни "герой".