В залата той поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдът не намери молбата му за основателна. Ечо пожела да замени служебния си защитник с нов адвокат и съдът се съобрази с желанието му. Явно посъветван от него Кръстев заяви, че оттегля молбата си и съдебното производство бе прекратено.

Mediaews научи, че Ечо е имал претенции в иска си до съда, за прибавяне на две години от предишна негова присъда и за период от време, през което е работил в затвора. Така, пресмятайки с помощта на простата аритметика, явно докарвал времето си на пребиваване в зандана да е необходимото за предсрочно излизане от него. Сметките му обаче не излязоха верни.

Според прокурора по делото, тези две години са били включени в друга група. След новата присъда не може да се извърши ново групиране и съдът е приложил най-благоприятното за Кръстев. Ако групирането се направи по начин, по който той е поискал, общото му наказание ще стане 16 години.

Тази, вече вярна математика, е станала ясна на Ечо и той разумно оттегли молбата си от съда. Иначе му се иска да излезе от затвора по-рано, обаче е допуснал грешка в аритметиката. "Висшата математика" в такива случай е записана в Наказателния кодекс и магистратите нямат право на грешки.

Припомняме, че на 14 октомври 2008 г. спецакция прати в ареста Данчо Пръча, Ечо Мафията и цялата им банда. Тогава над 180 полицаи претарашиха повече от 60 офиса и жилища и първоначално задържаха 26 души. С прокурорска заповед в ареста останаха 13 от задържаните. Срещу тях бяха повдигнати обвинения за трафик на хора, разпространение на наркотици, склоняване към проституция и измами. В края на 2011 г. Наказателен състав на Окръжен съд - Враца призна Тонов за виновен само по обвинението за разпространението на дрога. Той беше оправдан по обвинението за склоняване към проституция и трафик на хора и му бе определено наказание 10 години "лишаване от свобода".

Двама от групата му - Калин Петков и Милен Цонков, получиха съответно шест и пет години затвор. Николай Николов и Венелин Кръстев бяха пратени за по 13 години зад решетките, а Васил Иванов бе оправдан. Подсъдимите обжалваха и Софийският апелативен съд намали наказанията им. Йордан Тонов получи присъда от 8 години, Калин Петков и Милен Цонков, съответно на 5 и 4 години „лишаване от свобода”. Най-дълго бяха осъдени да търкат наровете Никола Николов и Венелин Кръстев, които ще са зад решетките в продължение на 11 години. Те обаче отново обжалваха пред Върховния касационен съд (ВКС). С решение от 10 декември 2012 г. тричленен състав на ВКС остави в сила присъдите на апелативните магистрати.