"Предстоящата година е определяща за развитието на област Враца, за социално-икономическия растеж, за сигурността на бизнес средата, за привличането на чужди инвестиции и за преодоляването на отрицателната демография, за младежката заетост, за ефективната регионална и местна образователна политика. Всичко това зависи от определянето на правилната посока, от вземането на устойчивите управленски решения и от синхронизирането на действията на отговорните институции и бизнеса, които са свързани с професионалното образование“, поясни Малина Николова.

"2644 са завършващите VII и VIII клас ученици от областта, които догодина трябва да направят информиран избор за своето бъдещо развитие, а след това и за своята успешна реализация. Именно затова се обединяваме около предизвикателството да отговорим на значимите въпроси, за да направим професионалното образование в областта достъпно, привлекателно и отговарящо на потребностите на бизнеса“, допълни oбластният управител.

Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов от своя страна поясни, че целта на подобни срещи е осъществяването на добра комуникация между трите основни фактора за развитието на професионалното образование - директори, представителите на общинските администрации и на бизнеса.

"Насочваме съвместните си усилията за създаването на съвременни специалности, съвременни профили и същевременно на съвременен прием“, заяви Стаматов при откриването на срещата.