ЧЕЗ Разпределение предостави на художничката Теодора Георгиева за изрисуване електрическите табла по две централни видински улици - ул. „Градинска“ и ул. „Дондуков“. Рисунките по ул. „Дондуков“ са посветени на опазването на околната среда, а електрическите табла по ул. „Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониетата, са на музикална тема. Инициативата е в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, организиран от Община Видин за девета, поредна година. По време на фестивала бяха изрисувани и други обекти в дунавския град, като материалите бяха осигурени от Общината.

ЧЕЗ Разпределение гарантира безопасността при работата на художниците върху електроразпределителните касети.

„Благодарим на общината и г-ца Теодора Георгиева. Чрез нейния ентусиазъм и талант таблата вече няма да бъдат скучни и еднообразни, а ще създават настроение и енергия. Надяваме се, че красотата им ще ги запази от недобронамерени посегателства и те ще радват по-дълго време жителите и гостите на Видин“, каза Симеон Фелеков, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за област Видин.

Изрисуването на разпределителни касети има традиции в ЧЕЗ. Досега компанията е осъществила няколко подобни инициативи.

С цел да привлече общественото внимание към опазването на биологичното разнообразие, през миналата година бяха изрисувани разпределителни касети в градовете Враца, Монтана и Перник. Млади художници претвориха върху електроенергийни съоръжения свои красиви проекти, свързани с живота на птиците и електроразпределителната мрежа. Кампанията беше част от проекта на ЧЕЗ Разпределение за защита на живота на птиците и предпазване на мрежа от повреди в резултат на досега с тях. Претворявайки красивите си идеи за безопасния контакт на птиците с електроразпределителната мрежа, млади художници превърнаха градските алеи в художествени галерии и така допринесоха за подобряване на градската среда.