При отлична организация, възпитаниците на учебното заведение представиха пред гостите придобитите вече професионални умения, както винаги с богато разнообразие от кулинарни изкушения в ресторанта на открито.

С кратка програма двамата зрелостници Анатоли и Михаела запознаха седмокласниците с предимствата на професията готвач и специалността "Производство на кулинарни изделия и напитки", както и различните специфични знания и умения, които предоставя - видовете хранителни продукти, технология на приготвянето на храната, обзавеждане на заведения за обществено хранене, хигиена на храненето, икономика и отчетност на фирмата и други.

Представени бяха и възможностите за професионална реализация след завършване на средно образование. Придобилите професионална квалификация по специалността "Производство на кулинарни изделия и напитки", професия "Готвач" могат да работят в системата на търговското хранене, в системата на туризма - туристически комплекси, заведения за отдих и развлечения, круизни кораби и големи ресторантски вериги и комплекси.

Заедно с професионалните умения, алековци показаха, че умеят и да се забавляват. Те поздравиха гостите си с изпълнение на Мажоретния състав, който вече се е утвърдил като една от емблемите на училището.

"Най-вкусната" част от Европейската седмица на професиите бе оставена накрая, след като седмокласниците разгледаха учебния корпус на гимназията, както и специално оборудваните професионални кабинети.

Домакините отново надминаха себе си с разнообразието от кулинарни изкушения, с които бяха отрупани коктейлните маси в ресторанта на открито.