Общинският съвет тогава прие публичният търг за учредяване на вещното право на строеж върху недвижимия имот да започне от 511 962 лв. Беше уточнено, че сумата е паричен еквивалент на съответната част на правото на строеж в размер на 66%. След проведен търг с явно наддаване в края на октомври беше определена фирмата, която да изгради административно-търговския център. Търгът спечели "Инекс Трейд" ЕООД, която предложи 54% обезщетение за Община Враца, равняващо се на 1169,15 кв. м. от новата сграда. Предвижда се общата застроена площ на новия търговски център да е 2 165 кв. м

Вчера служители на фирмата изпълнител обезопасиха с платна за заграждение района около сградата. Първо ще бъде направен оглед на особеностите на терена, а събарянето на сградата ще се изпълни поетапно. Според служители на фирмата, няма краен срок за бутането, тъй като е възможно да настъпят усложнения по време на дейността по събарянето и трябва да се предвиди безопасната дейност на работниците.

Кога Сувенирната палата ще се бъде нарязана за скрап и ще започнат строителни работи за градежа на новата сграда, още няма обявени конкретни срокове. За бутането на изживялата времето си палата обаче, вече няма съмнения: факт е, че то започва.